
Brzi recept za zdravu voćnu tortu odličnog ukusa koja se lako pravi.
Voće možete staviti po želji, odnosno ono što deca vole. Zna se da je svako voće zdravo, neko malo zdravije, a tu se mogu izdvojiti maline, jagode, borovnica, banana, jabuka, avokado, kivi, šipak, višnje, trešnje, crveno grožđe, citrusi, ali i ostala voća, u zavisnosti od sadržaja hranljivih materija. Međutim, ako je voće prskano ili nije ispoštovana karenca, pa čak i hormonski tretirano, a danas je mnogo tavkog voća, ono i pored odličnog sadržaja esencijalnih materija neće biti zdravo već otrovno. Zato treba pažljivo birati i odabrati upravo to neprskano ili barem ono voće kojem je prošla karenca (srećom, još uvek ima i takvog voća), pa bez obzira na njegovu vrstu, možemo ga nazvati zdravijim, a neko čak i potpuno zdravim, što je posebno važno za decu koja tek rastu i razvijaju se.
Sastojci
Za koru:
- 100 g keksa bez šećera ili orasi i urme
- 1-2 kašike kokosovog ulja
- malo biljnog mleka.
Za fil:
- voće po želji
- med
- čija semenke.
Priprema
- Ubaciti keks u blender i dodati kokosovo ulje i biljno mleko. Sve izblendirati.
- Masa treba da bude dovoljno gusta, kako bi se od nje mogla napraviti kora.
- Sipati masu u kalup i sabiti kako bi se napravila kora.
- Za mekšu koru dodati još biljnog mleka.
- Potom staviti u frižider, kako bi se kora stegla.
- Dok se kora hladi, ubaciti u blender voće i med. Kratko izblendirati, a pred kraj blendiranja dodati čija semenke.
- Nakon toga sve sipati preko kore.
Prijatno 🙂






